tisdag 16 juni 2020

det stora (gr)äventyret

nu är det äntligen dags - det stora gräventyret har inletts! håkan och grabbarna från brunns- och energiborrning har kommit hit med sina stora maskiner. nu är alla trädgårdsplaner jag haft och drömt om plötsligt på allvar...

dag 1:


här på gräsmattan ska det bli växthus...


och lite mer till höger, mitt i den här högväxta djungeln, skall trädgårdslandet ligga.


grävningen av trädgårdslandet inleds. miljoner ton med kirskål får styrka på foten. hämnden är ljuv. (men antagligen bara tills dom snart dyker upp ur jorden igen)


dag 2:


utgrävning av växthusen. tyvärr sluttar marken hela 35 cm vilket gör det lite knöligare. så vi måste sänka marken i ena änden och lyfta i den andra. varför kan inte saker bara vara lite enkla ibland?


även kirskålsnästet längs med muren fick stryka på foten och under alltihop avslöjades en gammal stensättning som nog inte sett dagens ljus på väldigt många år. den skall vi försöka borsta fram ordentligt och restaurera där det behövs.


ytan vid andra änden av muren, bort mot blivande hönsgården, fick sig också en släng av skopan. här växte förut två stora fina raberber, men också ett ogenomträngligt näste med vildhallon och ännu mera kirskål samt en ilsken vresros. lika bra att börja om från noll med nya bärbuskar och rabarberplantor (med lägre syrahalt).


dag 3:

 dags att dra in el och vatten i växthusen! plötsligt många beslut som skall tas...


paddat och klart - plintar och bärlager på plats i stora växthuset.


i det lilla växthuset återstår ännu lite jobb.


 dag 4:

lilla växthuset paddat och klart!


resten av dagen ägnades mest åt utjämning. tänk att ynka 35 cm kan ställa allt på ända och orsaka så mycket extra besvär! området framför växthusen var dessutom rätt hård och saknade i stort sett matjordslager, men efter en liten extra utgrävning kan det nu nog anläggas parterrer här så småningom!


indragning av vatten i trädgårdslandet....



dag 5:

skyttegravar över halva tomten. mer slangdragning för vattnet.


dag 6:

finlir och avslut - många lass med jord senare...


här växte det förr sly, brännässlor och kirskål. nu hoppas vi på gräsmatta i framtiden. skall bara köpa några kilo gräsfrö först.


Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...