måndag 23 mars 2020

palak halloumi

både maken och jag älskar indisk mat och försöker oss gärna på att laga själv hemma i köket (tyvärr ont om indiska restauranger så här på skånska landsbygden). detta är vårt eget omgjorda recept på palak paneer och är en av våra favoriter (originalreceptet hittar du här). vi brukar laga i en rejäl wok då spenaten tar rätt mycket plats innan den "krympt ihop".


palak halloumi (4 port)

olivolja
2 pkt halloumi
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2-3 msk tomatpuré
1/2 msk garam masala
1/2 msk ingefära
1 tsk grönsaksbuljongpulver
1 pkt passerade tomater med chili, 390 g
3 dl vispgrädde
1 pkt romanticotomater
200 g färsk spenat

1. skiva och tärna halloumin i små bitar. stek gyllene och frasig i en stekpanna med lite olivolja. ställ åt sidan.

2. fräs den finhackade löken några minuter i lite olja och låt kryddorna och den pressade vitlöken fräsa med en stund på slutet.

3. häll i dom passerade tomaterna samt grädden och låt puttra samman ca 5 minuter.

4. dela tomaterna i fyra delar. tillsätt och låt puttra ca 5-10 minuter till.

5. vänd ner spenaten och vänta tills den krympt ihop och mjuknat. häll till sist i halloumitärningarna.

6. servera med jasminris och hembakta naanbröd (recept finns här).

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...