måndag 8 april 2019

en timme i himlen

idag åkte jag till himlen. eller njae, men det kändes nästan så. besökte classicum och deras växthusutställning i svedala. där fanns det mycket vackert minsann! matte hade siktat in sig på ett antique orangeri i vitt med smala glas, fast utan täckplåtar nertill. egentligen föredrar jag murmodellen, men det är för krångligt och kostsamt att köpa tegel och mura och få det precis exakt rakt och jämnt, så det får nog bli med vanlig sockel.


ett annat alternativ är helios orangeri med lite lägre nockhöjd och lite trubbigare takvinkel (fast i vitt så klart, även om maken föredrar svartlackat). inte riktigt lika snygg som antique-varianten, men matchar bättre mitt gamla befintliga växhus, som ju är ett helios 384 cm i vitt med normalbreda glas. det som vi aldrig fick monterat upp i sollentuna och därför tog med oss i flytten.


så nu är den svåra frågan - ska man ha antique med spetsigt tak eller helios med trubbigt? antique-serien finns bara i bredd 310 som störst, medan helios även finns i 384 (samma som vårt gamla). så det är en fråga om proportioner också, även om golvytan är nästan det samma. ska man därtill ha en orangeri-variant med utbyggnad framtill eller ett vanligt rektangulärt växthus? ett med smala glas eller normalbreda? så mycket att ta ställning till! får kanske vänta och se tills jag får offerterna...

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...