torsdag 27 september 2018

mer ljus i köket

vi har haft lite dåligt med alternativa ljuskällor i köket så matte gav sig på jakt efter en bra lampa till fönstret. hittade en passande lampfot i ystad. på superrea dessutom för ynka 79 krornor! det enda var att lampfoten var gjord i billig, blank och lite gulvit plast, men inget som inte gick att lösa med en burk mattvit sprayfärg!


före och efter. finishen  syns inte riktigt bra på bilderna men den vänstra är i blank plast medan den högra är sprayad mattvit.


lampan var målad med någon brun färg för att ge en antikfinish men det såg mest lite kladdigt ut på nära håll. var lite orolig dock för att allt skulle försvinna under sprayfärgen och att lampfoten skulle se platt ut efteråt. 


men efteråt behöll den ändå en del mörka partier så det blev ganska lagom tillslut tycker jag. 


och så här fint blev det med lampskärm på. i min iver köpte jag tre lampfötter eftersom det var så nedrans billigt. så ska nog ha en eller två rosa lampor i sovrummet och en med grå skärm i köket. eller så blir det en rosa i sovrummet och två grå i vardagsrummet? men då är vi ju fortfarande en lampa kort i köket förstås... matte har dock tid att tänka lite till då lampskärmarna var tillfälligt slut för närvarande. snyggt blev det i alla fall och matte är supernöjd. lampskärmen kostar 129 kr så total fick jag tre lampor för 208 krornor styck. svårslaget. :)


Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...