söndag 9 september 2018

nu får det nog vara nog

nu får matte nog snart blocket-förbud av maken! matte har konstaterat en nyupptäckt vurm för gamla skåp. inte något av det mest lättplacerade köpberoenden man kan ha kanske, men vilka fynd jag har gjort dom senaste dagarna!

först hittade jag ett gigantiskt gammalt ekskåp som påminde väldigt mycket om vårt nyinhandlade gråa klädskåp (det vi ska ha till vinterkläderna). detta är minst lika enormt, men lite mindre utsirat (kanske man kan fixa till med några lister på dörrarna?) och behöver dessutom målas om från grunden på både ut- och insidan. det ska bo i mattes pysselrum och inhysa tyger, band, trådrullar, garner, stickor, saxar, limpistoler, färg, penslar, linjaler, pennor, papper, pärlor, kransmaterial och andra dekorationer samt alla kameragrejorna.


dessutom blev jag fullkomligt förälskad i detta underbara lilla gråa rokokoskåp. tyckte dock initialt att priset var lite för högt med tanke på senaste tidens ohämmade köpfest, men efter att ha suktat i stort sett dagligen i en veckas tid, sänktes plötligt priset med 1000 kronor och då blev det en helt annan femma! vet ännu inte riktigt var det ska stå, (möjligen i sovrummet?) eller vad det ska få innehålla (vaser, ljus och andra dekorationer?). men det visar sig nog så fort allt annat faller på plats vad gäller möbleringen. just nu får det bo i gästrummet så länge.


mattes blivande pysselbord har ju fått bo i biblioteket så länge. både matte och husse har uppskattat närvaron av ett praktiskt biblioteksbord och möjligheten att kunna lägga ifrån sig böcker medan man rotar runt i hyllorna. så husse var, till mattes ohemula glädje, inte speciellt svårövertalad när jag föreslog att pysselbordet (när det väl omplaceras) skulle få ersättas av ett fantastiska matbord med sfinxer och lejontassar jag också hittat på blocket. fyra matstolar som man kunde måla och klä om fick vi så att säga på köpet. matte trodde allt var klappat och klart och tog ut glädjen i förskott, men tyvärr fick säljaren ett betydligt högre bud i sista minuten och vi blev utan. nåja kanske lika så bra trots allt, då det onekligen börjar bli lite trångt här hemma i väntan på att alla möbler hamnar på sina rätta platser. om bara himmelssängen kunde dyka upp så vi kan påbörja den interna flyttkarusellen upp på övervåningen. för på tisdag kommer vår nya biosoffa också...

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...