tisdag 4 februari 2020

betydligt bättre badrumsbelysning

idag lyckades vi buda hem den perfekta badrumslampan hos stockholms auktionsverk! en krusidullig sak med hela sex vita glaskupor, som förhoppningsvis skall sprida ett bättre ljus i vårt nuvarande badrum (det som senare blir gästbadrum) än vårt nuvarande misslyckade lågbudgetköp.


så här ser vårt befintliga badrum ut, inredningen är som när vi flyttade in förutom tvätthörnan som vi ju fixat till rätt nyligen. allt går i vitt och krom och har övervägande en lite gammaldags stil med kommod från qvesarum och rund duschdraperistång. själva duschblandaren är dock märkligt modern i stilen och passar egentligen inte alls in (kanske fick förre maken vara med och bestämma lite också?).


så här ser i alla fall den hopplösa taklampan ut. den köptes lite akut när vi flyttade in då det inte fanns någon lampa alls i taket när vi tillträdde. förutom att vara liten, ful och billig, sprider den ljuset väldigt dåligt då det bara är en ensam glödkälla inuti och resten av innanmätet skuggar glödlampan när den är tänd och lämnar fula mörka skuggor på glasskärmen. knappt det går att se ordentligt i spegeln på kvällarna. men snart är det förhoppningsvis ändring på det! om bara taket håller för vår nya, betydligt tyngre pjäs. måste sätta upp en ny lampkrok i taket, men vi har ingen aning om hur det ser ut ovanför innertaket eller var bjälkarna går. i allra värsta fall får den nya lampan följa med upp till vårt kommande badrum på övervåningen istället (där kan man borra sig igenom upp på vinden och förstärka om det skulle behövas). det badrummet skulle egentligen gå i vitt och mässing hade jag planerat, men om det inte går att lösa med takkroken här nere, får jag tänka om.


Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...