lördag 23 juli 2022

törstigt värre

dom nyplanterade träden borta vid tomtgränsen (speciellt dom tre skogslindarna) har tagit mycket stryk i hettan, trots otaliga turer med vattenkannor och hemmasnickrade bevattningslösningar. marken runt träden är kompakt och sandig och dessutom uppskottad som en liten kulle runt stammen, så allt vatten rinner hellre ner utmed sidorna än ner till rötterna, trots att jag tålmodigt bara skvimplar ut en-två deciliter i taget. testade därför ett hemmabygge med några pet-flaskor med hål i botten, men det blev lite problem med påfyllningen. korken måste dessutom sitta på annars rinner det för fort.

så nu gör vi som proffsen istället - åtta stycken bevattningssäckar inhandlade på nätet. påstås rymma 75 liter (men 55-60 l är nog mer rättvisande) och ska tömmas på ca 8 timmar. hoppas nu på en ordentlig rotblöta så träden blir glada igen.


med facit i hand borde vi ha sparat oss en hel massa jobb och införskaffat dessa redan i våras. funderar nästan på att skaffa några till, tänker framför allt på våra stackars träd på stäppen (katalpan, tulpanträdet och ambraträdet) som alla har det lite tufft på somrarna. 

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...