fredag 22 januari 2021

odlingsförberedelser

här hemma har det varit full fart med att inreda växthusen och förbereda för odling. julbelysning och granslinga är nerplockad och fyra "hyllis" från ikea står nu och väntar på frösådder och småkrukor. här skall nog chiliplantorna få husera på översta hyllan också.


på ikea införskaffades också 6 stycken skobrickor som jag skall ha som bevattningsbrickor under småkrukor och annat. brickorna är tänkta att stå på det stora trädgårdsbordet i mitten av växthuset då måttet är helt perfekt (faktiskt får det plats en bricka till i bredd om man så vill). 

på dollarstore inhandlades 5 stycken murarhinkar och 8 st murbruksbaljor efter tips på fb. i dom skall det odlas tomater, gurka och annat som vill ha gott om plats runt rötterna. trågen mäter ca 80x40x30 cm och frågan är väl mest om man kan vara djärv nog att trycka ner tre tomater i varje, eller om det är bättre att besinna sig med bara två?


nu börjar det se ut som ett växthus på riktigt även om det fortfarande saknas en massa grönt - hyllor, odlingstråg och brickor på plats...


hinkarna står på andra planhalvan medan baljorna tar upp nästan hela bakre väggen. nu ska jag bara köpa lite öglebultar samt ett bra snöre för uppbindning. tips på bra och billigt snöre emottages tacksamt!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...