lördag 24 oktober 2020

gjutning pågår!

idag var det dags att gjuta plintar i dom båda växthusen. vi tog lite hjälp av snälle grannen och hans betongblandare. tjugo stycken plintar skulle det göras. men efter tio säckar betong och närmare tre och en halv timmes jobb, fick det räcka för dagen. imorgon bär det först av till byggmax för ytterligare 250 kg betong och därefter blir det mer gjutning...




grannen tipsade oss också om den här manicken - en vibrostav som packar ihop betongen och tar bort alla luftbubblor på ett litet kick. kostade ca 200 kr att hyra hela helgen. kan verkligen rekommenderas. jag är helt lyrisk.


kör staven 30 sekunder, och plötsligt behöver du hälla på nästan lika mycket betong till! det är som magi, titta bara på filmklippen nedan.



innan vi kunde hälla på betongen i gjutrören var vi dock tvungna att flytta på några tidiga hyresgäster som redan flyttat in i det stora växthuset. inte mindre än fem olika paddor hittade vi nere bland löven i gjutrören. dom är självklart varmt välkomna tillbaka så fort vi har lagt in golvet också, vilket är nästa steg på att-göra-listan.



1 kommentar:

Ankie sa...

Åh, det betyder lycka att ha fått så fina hyresgäster!!! Hoppas de vill komma tillbaka💖

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...