onsdag 14 oktober 2020

bakläxa!

det är säkert några som undrar hur det går med växthuset och varför jag inte lägger upp några bilder på hur det blev. det beror på att det just nu inte går något vidare alls. när montörerna dök upp blev det nämligen dubbel bakläxa. för tydligen räckte det inte alls med bara en hårdgjord och paddad yta, som det stod i instruktionerna vi fått, utan det behövde vara stenlagt åtminstone under själva sockeln, då växthuset jag valt var så pass stort och tungt. hade ju varit bra att veta detta redan när vi gjorde markarbetet, vilket inte alls framgick med all önskvärd tydlighet! så det var bara gör om, gör rätt, betala i kassan. 8000 kr närmare bestämt.

men därtill fick classicum också rejäl bakläxa då det visade sig att fabriken skickat fel delar till sockeln (dom hade satt alla extrasektioner på en och samma sida istället för symmetriskt, på båda sidor om dörren.). tyvärr är classicums leveranstider, även med en rush order, lång. löjligt lång. nu har jag väntat en dryg månad. 

växthuset beställdes före påsk och skulle ursprungligen dykt upp i början på juli, sen blev det försenat över två månader pga covid och sen ännu mer försenat på grund av felleveransen. men nu ringde dom plötsligt från classicum - profilerna har anlänt till terminal i malmö, så på onsdag till fredag nästa vecka  ska det förhoppningsvis äntligen monteras! håll tummarna!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...