lördag 9 november 2019

virtuell målarburk

någon gång i framtiden kommer vi att behöva renovera fönstren och lägga om taket (som ju läcker på några ställen då ett par takpannor har spruckit). då funderade jag på om man skulle passa på att måla om fasaden när man ändå har skylift eller byggnadsställningar på plats. lekte med lite olika alternativ på datorn (så himla smidigt det är, hur har man någonsin klarat sig utan?).

så här ser huset ut idag - smutsigt rött tegeltak på gårdssidan (och lite mer brungrått åt trädgårdshållet till) och med en citrongul fasad (nåja när den var nymålad åtminstone) och någon slags grågröna dörrar.


ett alternativ är att byta till svart tak, vilket jag egentligen tycker är snyggare oavsett hus, och kanske byta till en klassisk slottsrosa nyans på fasaden och ha gråa dörrar som matchar fönstren. det blir genast ett helt annat hus!


men man kan också låta fasaden fortsätta vara gul men göra nyansen lite mer varmgul och mindre urtvättad istället. eller så behåller man huset precis som det är men bara fräschar upp det. tur att det inte är något vi behöver bestämma oss för än på ett par år! :D


Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...