onsdag 28 augusti 2019

skjut inte upp till morgondagen

vid nyår började avloppet i vårt badrum krångla. det lät som ett gurglande kloakmonster i avloppsbrunnen varje gång man spolade i toaletten och det rann ner dåligt och blev lätt översvämning i duschen. vi tog hit avloppsjouren som rensade och blåste rent, men mindre än två veckor senare var det samma visa igen fast nu ännu värre. toaletten gick inte att spola i alls och det visade sig att det gamla gjutjärnsröret i marken hade satt sig, hade ett lätt bakfall och dessutom var tillplattat vid utloppet i avloppsbrunnen. vi var således utelämnade åt vår lilla gästtoa då den gick på ett helat annat avloppsrör ihop med köket . 


att vara utan toalett i stora badrummet var förvisso lite besvärligt, särskilt när man hade gäster och vi alla skulle dela på gästtoaletten som var stor som en städskrubb. men att behöva gräva upp hela framsidan av huset för att dra nya rör kändes riktigt jobbigt och motviljan att behöva ta tag i eländet översteg lätt omaket. vi vande oss så sakteliga och månaderna gick. men när det blivit augusti fick matte nog och kontaktade en rörmokare i området. efter en liten titt, konstaterade han att det nog gick att dra nya rör nere i källaren istället för att gräva upp dom gamla och vips hade vi ett nytt fungerande avlopp efter lite drygt en dags arbete. 


minst sex månaders prokrastinerande helt i onödan alltså! nu fick vi dessutom förberett för tvättmaskin i badrummet när vi ändå höll på. så underbart det ska bli att kunna få upp tvättstugan och slippa springa ner i källaren i snöstorm och regn. nu ska vi bara invänta elektrikern också...

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...