onsdag 28 november 2018

ny tävling - hitta angus!

nu efter att zima gått bort, vet jag att det är många som saknar tävlingen "hitta zima". angus har därför lovat att ställa upp som ny arrangör och tävlingsledare! angus var antagligen en cirkushund i sitt förra liv och duktig på all möjlig akrobatik, för emellanåt har han mer gemensamt med en bergsget än en hjorthund och springer dödsföraktande både upp och ner för den livsfarligt branta vindstrappan, den som inte ens har en förmildrande trappmatta!  


första gången det hände höll matte och husse på att stuva upp gamla flyttkartonger på vinden. angus var så klart nyfiken på vad som hände och trippade efter husse upp för trappan i ett kort, obevakat ögonblick när matte vände ryggen till för blott en tusendels sekund. väl uppe var det dock lite läskigt, för där fastnade angus pipande uppe vid luckan och vågade inte gå ner igen för egen maskin. matte hade redan gått in i katastrofmode och målade upp brutna hundben och andra fallolyckor för sitt inre. men efter en näst intill historisk hjältebragd lyckades husse tryggt och säkert bära ner angus för trappan igen. "gör nu inte om det här igen angus," förmanade matte för döva hundöron, för sekunden senare befann han sig av någon märklig anledning vid toppen av vindstrappan igen, precis hack i häl på husse som gått upp med nästa lass kartonger. men den här gången sa husse blankt nej, det räcker att se döden i vitögat en gång om dagen. så angus fick vackert lära sig en läxa och ta sig ner för egen maskin. dock med en säker och vakande arm framför bogen. 

detta blev startskottet för angus klätterintresse. för nu springer han både upp och ner för vindstrappan i tid och otid trots uppställd barrikad i form av flyttlåda. han har till och med lärt sig att krångla runt och vända där längst upp i trappan även när vindsluckan är stängd. beundransvärt, om är något oönskat, får matte nog allt tillstå.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...