söndag 21 oktober 2018

ingen gammal skåpmat direkt

change of plans. när matte inte lyckades bli kvitt lukten i det blivande klädskåpet (trots fyra lager färg, behandling med antiluktspray och en flera veckor lång ättikskur), fick det flytta in i matsalen och bli porslinsskåp istället.


blev helt perfekt till vaser, porslin, engelska théservisen, skålar, fat, karaffer och annat man vill duka fint med.


och det lilla rokokoskåpet fick sig ett nytt lager färg det med, och bor numera i förmaket utanför blivande arbetsrummet. 


nu är det fyllt med pynt och andra fina saker som väntar på sin rättmätiga plats i tillvaron. allt ska naturligtvis inte stå framme samtidigt. det är ju roligt att kunna variera lite emellanåt också.


när pyntet nu äntligen fick flytta bort från det inbyggda skåpet i stora salen, blev det istället plats över för julsakerna där. men vem hade kunnat ana att vi hade så mycket julpynt! hjälp!


och här är mattes nästa målningsprojekt! det bruna skåpet som ursprungligen var tänkt som mattes pysselskåp, skall nu få bli garderob till vinterjackorna istället. efter mycket svett, onda ryggar och vånda står nu skåpet på plats ute i lilla hallen. och nej, det skall inte vara tvåfärgat. hela skåpet skall målas grått, matte har bara tjuvstartat lite med nederdelen innan vi monterade ihop det. mest för att kunna måla fötterna ordentligt innan det vändes rätt. så nu har jag lite att göra igen i några dagar...




Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...