söndag 12 juni 2011

hos stadsbyggnadskontoret

maken och jag har investerat i ett laservattenpass (fullkomligt livsnödvändigt när man som vi och peab ägnar sig åt större mark- och schaktarbeten). så nu är det egentligen bara bygghjälmarna som fattas för att vi ska platsa i klubben.


markarbetet till växthuset visade sig bli något mer omfattande än vi först trott. det uppdagades nämligen att gräsmattan sluttade åt alla håll precis som lustiga huset, och som mest hela 55 cm i differens! så vi har fått gräva ur djupare i ena hörnet (där vi ska försöka sänka marknivån 15-20 cm) och bygga upp ganska rejält i de två motsatta. allt detta måste handgrävas eftersom det inte går att komma ner ens med en minigrävskopa. :P


där vi ska höja marknivån har vi dessutom lagt in byggtimmer i kanterna för att staga upp och förhindra ras (på utsidan ska vi sen fylla på med jord och jämna ut ner till befintlig nivå). tre stockar på höjden är nödvändigt där det sluttar som mest. på bilden nedan kan beskådas en liten del av all sten (i mellanstorleksklassen) vi har grävt upp och som nu kommer till användning som fyllnadsmassor.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Otroligt, vad mycket extra jobb. Vem kunde trott detta. Men det blir fint med grunden. Behöver ni jorden i retur?

Undrar Väktaren i norr

voxgirl sa...

mjae, det tror jag inte. ta du så mycket säckar du orkar, vi har nog så det räcker. överst vill vi ju ändå ha matjord så det kan växa liljekonvalj och annat sött runt knuten.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...