torsdag 2 april 2020

för mycket fritid (och pengar?)

efter att ha spelat ett par partier gloomhaven har vi insett behovet av en bra förvaringslösning. det är mycket monster, brickor, kort och andra småsaker som ingår och det blir lätt kaotiskt på bordet. ursprungligen körde vi en lågbudgetvariant med små plastlådor från tiger för 10 kr styck med hemmagjorda avdelare av skumplast i brist på bättre. billigt men inte helt praktiskt då det nästan var omöjligt att hitta det man letade efter och vi ägnade mer tid åt förberedelser och setup än åt att faktiskt spela. 


lösningen heter istället inserts och är en sort skräddarsydda "sortimentlådor" i trä, skumplast eller andra material som ryms i originalkartongen spelet kom i, och det finns en uppsjö med olika varianter för just gloomhaven. efter att ha tittat ingående på recensioner på youtube av inserts från hela 10 olika tillverkare kom vi fram till en slutspelslista bestående av laserox, maple realty, broken token och go7. vi gillade go7:s sorteringsupplägg och konceptet med all-in-one-box-lådor för karaktärerna, men blev till en början rätt avskräckta av priset. efter lite detektivarbete strök vi varianten från maple realty eftersom den inte stödde sleevade kort. dessutom störde vi oss båda på att både laserox och broken token valde att ha kvar originalpappkartongerna för karaktärerna, så då var det egentligen bara snordyra go7 kvar som ensam vinnare. jag tyckte dessutom att go7:s text-labels var så pass viktiga, att vi till sist valde att hosta upp hela 1750 kr för kalaset. det vill säga mer än vi lagt ut på själva spelet (som ju kostade 1249 kr). sen ska vi inte glömma att vi lagt ut ytterligare 889 kr på sleeves och removable stickers också. det här är utan konkurrens det absolut dyraste spelet vi köpt. helt galet. brädspelsvärldens rolls royce? men jag är säker på att vi är i gott sällskap - leonard, sheldon? 


men nu har matte i alla fall lite att pyssla med i helgen, då alla små träfack och lådor behöver monteras och limmas. vi börjar väl med den stora brickan som skall rymma alla map tiles, manualer och stickers. återkommer med en bild när allt är på plats i kartongen. nerds have more fun!


Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...