deg:
150 g smält smör
300 g krossade digestivekex
fyllning:
4 st äggulor
1 burk med kondenserad mjölk (à 400 g)
1/2 flaska limejuice (12,5 cl, motsvarar 4 limefrukter)
1. sätt ugnen på 175°
2. krossa digestivekexen för hand eller i en mixer till ett fint mjöl
3. blanda smält smör och digestivemjöl i en bunke
4. tryck ut i en pajform med löstagbar kant, ca 26 cm i diameter. låt pajskalet även gå upp en bit på kanterna av formen.
5. förgrädda pajskalet i ugnen i ca 7-10 min och låt svalna.
6. blanda äggulor, kondenserad mjölk och limesaft. fyll pajskalet med blandningen.
7. grädda i mitten av ugnen i ca 10-15 min och låt svalna.
8. garnera med en skiva lime och servera med vispad grädde.
ps. pajen blir extra god med skivade jordgubbar till!
tips: prova även att göra fyllningen med kondenserad chokladmjölk och några droppar pepparmintsolja istället för limejuice!
1 kommentar:
Nu jäklar, här ska provas. Den är alldeles underbar när Tina gör den, men jag undrar jag hur den blir när jag ska till😳😳😳
Skicka en kommentar