alla dessa äpplen i köket som kräver att tas om hand innan dom förfars... så igår kväll gjorde jag en mumsig äppelkaka i långpanna.
100 g smör
2 ½ dl mjölk
4 ägg
4 dl socker
6 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
4 äpplen
kanel
gör så här:
sätt ugnen på 175 grader. använd en liten långpanna, gärna i teflon så slipper du smöra.
smält smöret och häll i mjölken. vispa ägg och socker pösigt. tillsätt mjölken och smöret. rör ner mjölet blandat med bakpulver. häll smeten i formen.
skala och skiva äpplena. blanda strösocker och kanel i en plastpåse. lägg i äppelskivorna och skaka påsen så att allt blandas. tryck i äppelskivorna i kaksmeten och strö till sist över lite kanel och socker.
grädda i nedre delen av ugnen 30-35 minuter. servera med vaniljsås eller halvsmält vaniljglass.
1 kommentar:
Låter smarrigt, men jag ska byta ut kanelen mot kardemumma.
Hälsn. Karin E
Skicka en kommentar