torsdag 22 januari 2015

cthulhu calling

oavsett om man är en vanlig monsterdiggare, inbitet kraken-fan eller äkta steampunk-fantast så kan det vara bra att ha lite tentakler liggandes hemma i skåp och lådor för alla eventualiteters skull. så här enkelt fixar du slemmiga tentakler på ett kick!

jag använde:
2 pkt fimo lera - lila med glitter
1 pkt fimo lera - självlysande vit
1 burk fimo glanslack

tentakel: knåda ihop de två paketen med lila lera och rulla ut en lång korv med lite smalare ändar, ca 70 cm lång. forma till en slingrig tentakel.

sugproppar: knåda upp den vita leran och rulla ut tunna jämnsmala korvar. nyp av bitar och rulla till små kulor i 3-4 olika storlekar. använd en vanlig tandpetare och gör ordentliga hål i kulorna. platta till något och tryck fast dom två  och två på tentakeln. rugga eventuellt upp ytan på tentakeln lite innan du trycker dit sugpropparna. börja på mitten vid den tjockaste delen av tentakeln, jobba utåt sidorna och använd mindre och mindre kulor av lera.


när alla sugproppar är på plats, flytta över tentakeln till en plåt med bakplåtspapper. härda i ugnen i 15-30 minuter i 110°C. måla till sist två lager med fimo glanslack för en riktigt blank yta. använd din tentakel som bordsdekoration eller fäst en smal kedja i ändarna och ha som halsband. tentakler passar också perfekt till andra smycken som örhängen, armband eller ringar. testa att låta dina tentakler slingra sig runt olika föremål, t ex ljusstake, vas, tekanna, vinglas eller längs med kanten på ett stort fat. men tänk på att föremålen måste tåla att vara i ugnen!


Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...