fredag 24 maj 2024

koko på rokoko

har på sistone blivit lite insnöad på rokoko-stilen. därför fick det stora vitrinskåpet i barockstil tillsammans med de söta små stolarna i vardagsrumet gå vidare till någon annans hem redan i våras. sen dess har jag letat fruktlöst på alla auktionssiter online, tills jag hittade ett nytt som föll mig i smaken, på marketplace av alla ställen! enda kruxet var att det fanns uppe i stockholm... men inte ska man låta sig stoppas av sådana petitesser. efter lite bakslag med transporten fixade till sist kiviks express kakan både snabbt och lätt till ett överkomligt pris. kan varmt rekommenderas! 

så nu är mitt enda problem hur jag ska möblera. stolarna från gästrummet och golvuret från sovrummet passade väldigt bra ihop med mitt nya skåp, men det är svårt att få till en bra balans. skåpet är mer än 220 cm högt och det ser lätt spretigt ut med små låga stolar bredvid. kanske måste klockan flytta tillbaka in i sovrummet igen? 


före:

efter:

söndag 19 maj 2024

ingen buskis här inte

nu kan man snart inte se parken för alla träd(pioner)! beställde två stycker "cora louise" (pris 360 kr) från plantans broder och fick hem två jättekraftiga och fina exemplar, som blommade med flertalet blommor några veckor senare. verkligen ett fynd! men nu börjar det nog bli lite fullt på gräsmattan bakom huset så tror det där fick bli dom två sista (kanske, man ska inte lova för mycket).

ps. ja, jag vet att man ska säga "buskpioner" numera och inte "trädpioner" som det hette förr, men det är svårt att lära gamla trädgårdstanter nya namn.




söndag 12 maj 2024

för många viktiga saker

 

vår gamla griffeltavla i köket har visat sig vara lite för liten i slutänden, då vi inte bara skriver vår shoppinglista där, utan även veckans middagsplaner samt inbokade besök på bilverkstaden och andra aktiviteter. 


därför har jag efter mycket letande införskaffat en större guldspegel på marketplace och målat den med griffelfärg. så nu har vi äntligen två griffeltavlor, för olika saker vi måste komma ihåg. nu borde skrivytan räcka till åtminstone!


onsdag 8 maj 2024

vilka svinpälsar!

jahapp, då var det visst vår tur att få trädgården uppgrävd av vildsvin! *grrrr* 



 

tisdag 7 maj 2024

kan man verkligen ha för många skåp?


nyligen köpte jag detta lilla söta vitrinskåp i rokokostil som jag tänker ställa i vårt badrum i framtiden. där kan man förvara smink, parfym, nagellack och annat smått och gott.  

men tills dess får den stå i matsalen och vara vacker ihop med rokokofåtöljerna där inne.



men förhoppningsvis passar den även bra tillsammans med den lilla rokokohyllan jag köpte för länge sen, och som just nu står i gästbadrummet och huserar extra toapapper. den skall också få flytta upp en våning till det nya, stora badrummet i framtiden. så vilket årtionde som helst alltså.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...