onsdag 22 augusti 2018

the bedroom conundrum

nu är sovrummet till sist färdigmålat! det var onekligen lite svårt att motivera sig på slutet. har varit lite för mycket målningsprojekt på sistone och det här krävde dessutom massiv maskeringstejpning. bleh.


lite provmöblering. här skall den vita himmelssängen stå när den kommer om ca 5 veckor...


den giftgröna kakelugnen. inte riktigt i linje med mattes tilltänkta färgskala. men den kunde ju varit bajsbrun.


nu till problematiken. matte har hittat finfina sammetsgardiner som skall få agera sängförhängen. men vilken vinner? den här är husses favorit.


medan matte föredrar den här. lite svårt att få till rätt färger i datorn dock. väggen är i en lilarosa nyans som växlar lite mellan att se övervägande rosa alt lila ut beroende på dagsljuset.


eller ska man tänka om helt och ha silvergrå gardiner till sängen istället? då matchar dom lister och paneler istället för väggfärgen.


när vi nu ändå pratar sammetsgardiner kommer vi rakt till problematik nummer två. matte har en plan som involverar sänghimmel även i gästrummet. där är själva väggen helt vit, men den blivande sänggaveln är klädd i grålila sammet (kvadratiskt tygprov, till höger), nästan exakt samma som den mörkare av gardinerna ovan. är det snyggast att ha gavel och sänghimmel i samma färg eller blir det för kontrastlöst?


är det i så fall snyggare att köra på den ljusare gardinen som sänghimmel och försöka ta upp den (ljusare) färgen genom att kanske klä om en billig stol i samma tyg för att matcha? gah. ibland är det verkligen svårt att känna vad man vill. :( någon som kan komma med smakråd?

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...