torsdag 14 juli 2016

hetsätare del 2

här är det senaste i raden av mattes försök att stävja att fergus hetsäter vid varje måltid. både matte och fergus verkade nöjda med inköpet, och måltiden tog säkert hela fem minuter istället för 15 sekunder. alltid en förbättring. förhoppningsvis blir han inte så bubblig i magen nu heller.
northmate vs granngården.

vi hade ju sedan tidigare en annan variant av anti-glupsk-matskål från northmate, men jag måste säga att granngårdens variant vann överlägset. matplattan från northmate är gjord av hårdplast och det kan nästan vara lite för svårt att komma åt matbitar i mitten där piggarna är som högst. den är därför också otroligt svårdiskad och kräver att man kör den i diskmaskinen för att den ska bli ren. 

granngårdens variant har istället små böjbara hundben av silikon med lite större mellanrum vilket gör det lagom svårt att äta (och mycket enklare att diska). extra plus för spillkanten runt om så att man också kan välja att ge uppblött mat. med northmate petas det mesta av maten ut på golvet istället. 

northmate är lite dyrare, 275 kronor jämfört med 199 kronor för granngårdens, och den galet mintgröna färgen på northmate gör nog ingen glad. granngårdens matskål finns i ljusrosa eller neongrönt, vilket kanske bara är aningens bättre. jag hade hellre sett den i en något mjukare vårgrön färg, eller kanske i ljusblått, ljuslila, ljusgrått eller en snygg orange. hur som helst får granngårdens matskål 4,5 hundben i betyg och är ett bra köp enligt både matte och fergus.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...