fredag 15 maj 2015

nackdelen med inbyggda badkar

tänk er för en extra gång innan ni skaffar er ett inbyggt badkar. i alla fall ett med underdimensionerad och felplacerad inspektionslucka. för en vacker dag kommer någon av packningarna att gå sönder och börja läcka. dripp... dropp... dripp... dropp... och innan ni vet ordet av har ni en smärre sjö under badkaret i stället för inuti. inte helt lyckat även om det finns en golvbrunn.


då får ni vara beredda på att ägna många kvällars hårt arbete åt att slita ut en större mängd bågfilsblad (och armmuskler) på att såga igenom kakelfogar och cellplast. det kommer att krävas tålamod, uthållighet och en vilja av stål. kakelfogarna kommer att vara hårda som cement och det kommer att vara så trångt i skarvarna att sågbladen hela tiden kärvar och fastnar och blir tillknycklade och sicksackformade.


efter att ha betalat dyrt med svett, raseriutbrott och träningsvärk är sanningens minut därefter äntligen inne. har ni sågat duktig överallt ska det nu gå att lyfta loss hela fronten i ett enda stycke.


tada! badkaret med blottlagt innanmäte. dags för felsökning. den läckande packningen lokaliseras enkelt. nu är det bara att ringa efter rörmokaren och boka in en tid.


trasigt packningselände - roten till allt blött. 


lyft tillbaka badkarsfronten och täta med lite fogmassa längs med kanterna så ser det nästan ut som nytt igen! men det är så klart lite enklare att bara skaffa sig ett fristående badkar istället. ;)

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...