lördag 9 mars 2013

rum & trädgård 2013

precis hemkommen efter tre veckor i kalifornien, trotsade jag jet-laggen och åkte iväg på trädgårdsmässa i kista. en mjukstart av trädgårdssäsongen i lite mindre skala. här kommer mina favoriter för i år:

vackra växtstöd i järn från små gröna blad. dom här skulle jag gärna lägga vantarna på hela bunten!


där fanns också dessa underbara snirkliga järnklot att hänga i tex växthuset. 


rolig och annorlunda gjutform med näckrosblad och trollsländor från villa elvira. hade den varit lite billigare hade jag nog slagit till.


fler gjutformar för betong gick att köpa från former.nu. tyckte den här med kaprifol var väldigt fin.


blev otroligt sugen på att gjuta ett sånt här litet trädgårdsbord. här har betongen dessutom färgats mörk med järnoxid. gjutformen till bordskivan var helt slät i sitt grundutförande. dekorationsbladen i silikon att lägga i botten kom i 3-pack om ett stort och två små blad. även det hopfällbara underredet i järn gick att köpa till. men totalt skulle det landa på närmare 1000:- för formar, material och underrede. lite väl saftigt för min plånbok tyvärr, men oh så snyggt!


förutom en mängd fröer jag tillfälligt avböjde att köpa, hittade jag även denna fina julros. men bristen på  sval förvaringsplats tills tjälen släpper här hemma gjorde att den fick stå kvar i montern.


en annan sak jag blev helt förälskad i var dessa oemotståndliga små trädgårdsfåglar i keramik från rep och lera. vem vill inte ha en hel flock av dessa söta små varelser i sin trädgård? 


de flesta av våra vanligaste arter fanns representerade, tex rödhake, blåmes, koltrast(?) och sädesärla. priset på 500 kr styck gjorde dock att jag fick nöja mig med att fågelskåda på avstånd.


istället kom jag och min vän hem med var sitt kakfatsstativ och en porslinsborr från kakfatsbutiken. så nu är det myrorna nästa för att fynda fina tallrikar till mitt alldeles egna kakfat! ska bli spännande!

1 kommentar:

Anonym sa...

Snygga grejer! Jag har ett svalt garage med lampor (5 grader varmt) där du gärna får ställa en helleborus eller två....den var snygg den mörkblå, vad hette den?

M v h Väktaren i Norr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...