torsdag 13 september 2012

helleborus collection

norrsidan börjar nu bli ganska färdig. åtminstone så färdig det går att få så här års, innan julrosorna börjar dyka upp i sortimentet på riktigt. åtta stycken olika sorter har jag lyckats lägga beslag på (förutom den som fanns sedan tidigare), men det finns fortfarande plats för en fem, sex plantor till. och jaja, det finns lite mer gräs att gräva bort under syrenbusken men man behöver inte hänga upp sig på petitesser. täckbarken är åtminstone på plats och fyllnadsmassorna ligger i sopsäckar och väntar på grannen.


skatorna verkar uppskatta arrangemanget och har utsett norrsidan till sin nya(?) lekplats. var och varannan dag har jag hittat växtetiketterna upprivna och utspridda lite här och var. för att slippa artförväxling och allmän förvirring i framtiden åkte jag därför till blomsterlandet idag och skaffade rejäla doningar i zink som dom inte kastar omkring sig lika lätt.


söta lilla 'blue' lady blommar bara mer och mer för varje dag som går. egentlig blomningstid är i feb-april.


blomsterviljan har till och med smittat 'jacob' (helleborus niger) längre bort i rabatten. den kan visserligen blomma redan i nov-dec om det är en mild vinter. men min fick knoppar redan i början av september. kanske är det snarare ett tecken på en kylig sommar?3 kommentarer:

Anonym sa...

Jättefint, kul rabatt, vi är stolta allihop på gatan! Tokiga blåa damen som blommar så jättesent/tidigt. Hade du inte blå håruppsättning en gång?

M v h Väktaren i norr

Anonym sa...

Ack! Det känns tomt utomhus och sorgligt inombords nu när det inte finns svarta säckar att hämta hos grannen varje helg...ett paradigmskifte, helt enkelt!

M v h Klöver Knekt

voxgirl sa...

fantastiskt jobbat! men sörj icke, det kommer säkert fler säckar till våren! ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...