torsdag 12 april 2012

nordiska trädgårdar 2012

besökte trädgårdsmässan idag. köplusten svek något idag (kanske tur för plånboken det), förutom i den tyska montern där det såldes sippor. och vilka sippor sen - rad efter rad med fantastiska varianter i prisklasser från 40 kr till 750 kr styck!


jag nöjde mig blygsamt med två stycken lavendelsippor ('robinsoniana')...


och två stycken sipprutor (anemonella thalictroides). sipprutorna råkade av misstag bli två olika sorter - en underbar dubbel ('charlotte')...och en enkel ('babe jp'). eller tja, det fanns både enkla och dubbla blommor i krukan så jag är lite osäker faktiskt.dessutom fick jag faktiskt tag på dom där fantastiska vita jordgubbarna jag pratat om tidigare. dom där som påstås smaka ananas. rätt dyra var dom men jag köpte ändå sex stycken plantor. bara hoppas att det blir några bär att skörda senare i sommar. anar att kilopriset blir rätt högt. inget man generöst delar med sig av till fåglarna i alla fall.


väl hemkommen igen upptäckte jag till min förtjusning att blåsipporna redan blommade i trädgården på två olika ställen. *glad* så mina nyinköpta sippor behöver inte känna sig ensamma när dom blir utplanterade i fjolårsgräset bland stenarna.

2 kommentarer:

Robin sa...

Hej Vox!
Du har en fantastisk blogg! Väldigt inspirerande.
=)

voxgirl sa...

Tack, vad roligt att höra! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...