lördag 10 mars 2012

rum & trädgård 2012

igår besökte jag rum & trädgård i kista. den börjar bli lite bättre nu är de allra första åren, men kan inte på långa vägar mäta sig med den stora nordiska trädgårdar på stockholmsmässan. men det är ändå uppskattat med en liten tjuvstart på trädgårdsåret så här i blåsiga och kalla mars. mässan bjöd på sedvanlig blandning av fröer, lökar, växthus och verktyg. men den största behållningen från mässan blev nog ändå alla vackra blomsterarrangemang från olika floristelever. åtminstone om man tittar på vad jag kom hem med i kameran. :)

hängande arrangemang vid entrén.


underbar bukett med tulpaner, eucalyptus och björkris.


pioner är alltid lika vackert. här tillsammans med vit stjärnflocka.


fastnade för denna annorlunda trädgårdsgunga i järn. tyvärr var den inte till salu utan bara en del av en installation.


visst vore det härligt att kunna duka långbord i trädgården när det är dags för fest. men då kräver det sin storlek på gräsmattan förstås.


detalj av bordsdekorationen, som bestod av bland annat hyacinter, balkansippa samt kvistar av vide och körsbär.


orange tema i allt om trädgårds monter.


härliga tulpaner att bli glad av (fast jag egentligen inte gillar orange)


på mässan kunde man köpa fantastiska, knotiga små träd gjorda av ståltråd. otroligt fina men lite för dyra för min plånbok.


så var det då alla dessa fina och inspirerande blomsterarrangemang av floristeleverna. praktiska gymnasiet i gävle hade satsat på blommigt kafferep och gjort små bakelser och härliga tårtor. en njutning för ögat och garanterat mer fettsnåla än riktiga. blev lite inspirerad att gå någon blomsterkurs tillsammans med svärmor...
rolig påskdukning med blåbärsris.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...