lördag 12 juli 2008

stora rabatten på framsidan

införskaffat dag 1:
10 st rosenbuskar - the fairy
8 st lammöron - silver carpet
1 st lavendel

nu ska här äntligen bli ordning i rabatten på framsidan! har bestämt mig för att fylla den sista tomma ytan med mer marktäckande rosor, fast i en ljusrosa nyans som komplement till 'swany' som ju nästan är cremevit. dock kvarstår att besluta vad som skall täcka dom före detta tulpanernas gapande cirkel i mitten. hade funderingar på japansk malört eller backnejlika men tror att det kan bli för mycket silverfärgat ihop med lammöronen. kanske också roligare med något lite högre så rabatten får lite dynamik också.

så här ser the fairy ut. men blommorna är mycket mindre än vad dom ser ut på bilden, bara 3-4 cm, och varje buske kan ha upp till 300 knoppar!


införskaffat dag 2:
5 st rosenbuskar - the fairy
6 st perovskia - blue spirit

det blev perovskia. som skall täcka tulpanerna alltså. förutom att dom är lite högre och har roliga blomställningar, så har dom en underbart ljuslila färg som kommer att gå bra ihop med lavendelns mörkare och mer intensivt lila. det ser fortfarande lite tomt ut i mitten tills den har vuxit till sig, men jag tror det blir fint lagom till nästa år. tyvärr fattas det fortfarande ca 10-15 stycken rosenbuskar för att fylla rabatten trots att jag har köpt upp hela lagret hos både ulriksdals och brunnsvikens trädgårdar. blir till att beställa dom resterande helt enkelt.


och så här ser hela rabatten ut framifrån. tycker det börjar likna nåt! väntar spänt på när både 'swany' och 'the fairy' ska blomma samtidigt och rabatten är fullkomligt översållad med små rosor! :)

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...