lördag 5 april 2008

trädgårdspyssel

den förbenade bergenian har som bekant tillåtits att helt ta över trädgården under många år. den kväver all annan växtlighet under sina heltäckande blad. efter att jag rensat ur en del rabatter har det börjat dyka upp blommor från originalplanteringarna. tex är "dammrabatten" just nu full med blåa scilla! så jag har förklarat krig mot bergenian. den ska bort, bort, bort! (lättare sagt än gjort dock, då den förankrat sina utlöpare under stenblock och andra oåtkomliga ställen.)


nya rabatten rensad och klar tre timmar senare. när bladverket avlägsnats kan man skymta spår av en gammal raserad stenmur.


fornlämning hittad i rabatten.


sex sopsäckar med skräp blev resultatet! dags för en tur till trädgårdstippen igen...


men någon har haft fräckheten att ge sig på mina "liljor"!!! trots att den obehagliga alliumen står bara en knapp meter bort. det behövs fler stinkpinnar! tur att det snart är ny trädgårdsmässa. då ska jag köpa storpack.


sen har vi äntligen fixat iordning fågelholken! köpt rundstav och målat svart, fixat en ny lättflyttad parasollfot att sätta fast den i och placerat den i ett avskilt, men ändå synligt läge nere vid tallen. hoppas bara att blåmesen inte redan har flyttat in någon annanstans...

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...