torsdag 2 november 2017

ketchupeffekten

på torsdagmorgonen är fergus rätt mycket sämre. han har mer ont och haltar mer än tidigare efter några incidenter där han antagligen vridit sig eller belastat olyckligt och sedan fullkomligt vrålat av smärta, likt när själva olyckan hände. matte och husse oroliga att frakturen gått upp mer och åker in till ultuna igen för en bedömning.

hinner inte mer än skriva in oss i receptionen förrän fergus bajsar en stor hög mitt på golvet. nåja, vad skönt att han äntligen fick ur sig något! matte hämtar städgrejer och torkar upp. efter någon minut antyder fergus att det tydligen mer bajs på väg och vi rusar ut i samlad tropp till rasthagen en liten bit bort. fergus bajsar en jättehög till. och kissar flera liter. husse och matte jublar. men nu är det bråttom tillbaka till väntrummet igen innan vi blir uppropade av sköterskan. precis utanför entrédörren är det dags igen. diarré den här gången. matte in efter papper och bajspåsar. torkar upp så gott det går. folk ska ju inte behöva kliva i det åtminstone.

efter att ha blivit ordentligt undersökt, verkar det inte vara någon fara på taket med fergus ben. det har inte gått av helt åtminstone. matte och husse lugnade och glada över framgången med toalettbestyren. bara det värt hela resan till uppsala!

på väg ut till bilen lägger fergus för säkerhets skull en diarréhög till, men nu mitt på vägen. in efter mer papper och bajspåsar för att försöka snygga upp. matte och husse tycker att det nog börjar räcka  med bajsandet nu....


väl hemma igen däckar husse i tv-fåtöljen medan matte resultatlöst försöker ta igen förlorad sömn. fergus piper. husse ignorerar trött. fergus piper igen. sen ligger det en stor diarréhög mitt på nya vardagsrumsmattan. fergus ser olycklig ut. stackars liten! matte hämtar papper och rengöringsmedel, men räknar med att kasta mattan (billigare än att kemtvätta). efter att ha förbrukar en rulle hushållspapper och rejält med antiodour-spray är fläcken faktiskt knappt märkbar om man inte tittar supernoga. fördelen med att ha en matta i syntet med extra kort lugg! :)

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...