lördag 9 september 2017

broderlig bonding

dag 1: Angus är en liten minikopia av hur fergus själv var som valp. han studsar och slickar fergus i mungipan precis hela tiden (in your face!), som en ettrig iller. fergus själv har förvandlats till james, den äldsta varghunden, över en natt. han uthärdar stoiskt att någon hänger honom i mungipan hela promenaderna, tittar rakt fram i fjärran och ökar bara takten.

dag 2: fergus har nu tröttnat på stojjet och är redigt irriterad. morrar rejält åt valpen för minsta lilla, så fort han är för stökig, kommer nära benen eller bara är i vägen. fergus förvandlad till grinig gammal gubbe. :(

dag 3: fergus har bestämt sig för att det nog är roligare att vara en lekfarbror trots allt. lillen glad och uppskattande. låter sig dreglas ner, sniffas på och sväljas hel. stoppar faktiskt själv in sitt huvud i fergus gap när han gäspar. tillbringar större delen av lekstunderna på rygg och får pälsen full med jord, löv och tallbarr. fergus håller noga koll på valpen och låter honom inte försvinna utom synhåll. ska matte och valpen gå ut och kissa en snabbis runt husknuten, hörs det genast vilda yl inifrån hallen, trots att husse är kvar hemma.

dag 4: lillkillen börjar morska till sig! sprattlar fortfarande oftast runt i ryggläge, men passar på att bita fergus i frambenen när han får chansen. står till sist till och med på bakbenen medan han försöker nafsa fergus i  nosen! 

dom första två dagarna var valpen förvisad till att sova ute i vardagsrummet på egen hand nattetid, något han inte verkade motsätta sig något nämnvärt (det var ju ändå där alla pipleksaker fanns när man vaknade klockan 03 och inte kunde somna om).


därefter fick valpen lov att flytta in och sova i sovrummet, bara han höll sig på behörigt avstånd i sin egen säng och inte sparkade runt för mycket. men idag vid lunchtid fick angus för första gången lov att ligga i samma säng som fergus utan att det morrades eller byttes sovplats!

hålla tassen!


sova i samma säng...Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...