tisdag 2 maj 2017

blåsningen

fergus är en stark anhängare av rutiner. han är också en extrem tröttkotte. på morgonen (förhoppningsvis runt nio-tiotiden) ska han ut på en kort kiss-och-bajsrunda, innan han sen går tillbaka in och somnar om utan att passera matskålen. den så kallade frukosten brukar i värsta fall inmundigas först runt två-tresnåret på eftermiddagen, direkt efter dagens långpromenad. ibland är fergus kanske piggare (eller möjligen hungrigare) än vanligt och börjar tänka på frukost redan vid elvasnåret. då blir det genast problematiskt, för fergus har nämligen en fix idé att man inte kan gå till matskålen och äta om man inte först passerat in genom ytterdörren. rutinerna kräver således att man går ut en kort promenad, till exempel upp till brevlådan eller liknande, innan man kan äta. detta gäller dock bara frukosten. kvällsmålet kan tack och lov inmundigas både hur och när som helst.

matte har försökt vara lite smart och på sistone börjat förbereda frukosten redan före morgonens utgång, eftersom den trehundradels sekund man annars har på sig efter att kopplet är avtaget innan fergus återigen ligger däckad och orörlig i biabädden inte riktigt räcker till (matte saknar ju stålmannens kvickhet). mattes luriga plan involverar också uppmuntran till lek och bus under kissrundan så att zombiekotten förhoppningsvis vaknar till liv i den friska morgonluften, och därefter orkar inmundiga frukosten (genom en kort avstickare via köksdörren) innan ögonlocken slår ihop igen. denna taktik verkar fungera oväntat bra och har slagit väl ut vid flertalet tillfällen under förra veckan. matskålen har varit tömd till och med före klockan nio vissa dagar!

men i morse var det minsann fergus som fintade matte, genom att äta upp hela frukosten på väg _ut_ på morgonrundan istället. så medan matte stod i hallen fullt påklädd i jacka och skor och väntade med bajspåsarna i högsta hugg, stod fergus med kopplet över ryggen och nosen ner i matskålen och lät sig väl smaka. haha!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...