tisdag 15 mars 2016

golvskydd

kanske har någon funderat över varför vi har så konstiga golv på alla hundbilderna? dom gamla trägolven här i huset har nämligen flera millimeter breda springor mellan golvplankorna. inte så praktiskt när man har en valp som inte är riktigt rumsren. särskilt kisspölarrna skulle ju rinna ner i springorna och vara omöjliga att få bort hur mycket rengöringsspray man än förbrukar.


därför gick jag till bygghandeln och köpte mjölkpapp, en plastbeklädd kartong, som vi rullade ut på golvet och täckte de största ytorna med. 


inte så stilrent kanske men väldigt praktiskt! nu är det superenkelt att torka eventuella små missöden och vi behöver inte känna oss stressade om en olycka skulle inträffa. fergus blev dock 95% rumsren redan efter bara tre dagar. händer det något inne är det vårt fel för att vi inte är tillräckligt uppmärksamma när han säger till. han klarar också av att hålla sig riktigt länge på nätterna (han är inte uppe och kissar förrän nästa morgon). vi gör kvällskisset klockan 23 innan vi lägger oss. dom första två nätterna vaknade matte (och fergus) klockan 06 och gick ut på morgonkiss. därefter sov han till halv sju morgonen därpå, men vägrade gå upp ur sängen förrän en halvtimme senare (tröttnosen). och i morse sov han faktiskt ända till 07.30 och lät sig endast motvilligt luras med ut i morgonkylan. förhoppnigsvis kommer vi alla att kunna ta sovmorgon i framtiden!


Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...