måndag 2 november 2015

halloween-kalas!

svärfar fyller år idag men firades med tårtkalas redan igår söndag. närheten till halloween dagen innan, gjorde att svärfar och jag i hemlighet kokade ihop ett skräcktema till kalaset. buffébordet bjöd på massor med läskigheter för både stora och små.häxans hämnd: alkoholfri fördrink som skulle varit läskigt lila (men som mest drog åt brunt istället eftersom vi hade apelsinjuice som bas. nästa gång blir det minsann sockerdricka istället!)


drakblod: rödbetssoppa med en tjock lite geléartad konsistens. serverades i små glögglas med sked.


döskallar: urkarvade champinjoner i form av döskallar. pilligt men rätt piffigt resultat. 


dypölar: små minipajer med västerbottenost och purjolök färgade med grön karamellfärg.


pyramidens hemlighet: bedårande små korvmumier invirade i smördeg. ögon av vita chokladploppor och svart karamellfärg.


fladdermusvingar: kycklingvingar penslade med turkisk peppar och svart karamellfärg.


tråkig sallad: uppvägdes av salladsbesticken i form av två skeletthänder.


och så här såg det ut på tallriken! svantas hade hittat underbar halloweenpotatis i form av små spöken, fladdermöss och döskallar som passade perfekt med resten av maten.


frankensteins kusiner: dekorerade marshmallows på grillpinnar. tyvärr inte så snyggt resultat som på förlagan då marshmallowsen var alldeles för pinfärska så att den röda färgen flöt ut och blev tjock och kladdig.


mardrömmar: klassiska vaniljdrömmar i grönt samt en svart variant smaksatt med lakritsextrakt.


mumieskallar: rejält stora chokladbollar smaksatta med kaffe och apelsinlikör, invirade i vit marsipan. hur söta som helst!


mögelkaka: variant på klassisk tigerkaka där halva smeten var färgad grön och smaksatt med lite lime istället för kakao.


pumpatårta: efterättsbufféns höjdpunkt! fantastiskt fin tjugobitars prinsesstårta specialbeställd hos coop södertälje (som enligt svante gör dom bästa tårtorna i hela stockholmsområdet). :)


Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...