onsdag 10 december 2014

glasyrdags

idag var det dags att glasera alla våra kursalster. till skillnad från förra gången hade jag tänkt ut i förväg precis vilka färger jag skulle glasera respektive sak i. det var ganska lätt. alla saker gjordes med halvtransparent vit, förutom en thékopp (turkos) samt en liten skål med lock (ljus med små svarta prickar i glasyren).

man ska inte tro att färgen i hinken stämmer överens med slutresultatet. något som ser laxrosa ut kan bli rött efter bränning. innan man doppar ner sin drejade sak i hinken med glasyr behöver man röra runt ordentligt med toaborsten, annars samlas alla partiklar på botten och då blir glasyren tunn och ojämn. 


efter att ha doppats i glasyren i någon sekund eller två ska sakerna torka lite. då blir glasyren torr och mjölig precis som krita. de flesta glasyrer blir nästan vita och omöjliga att se skillnad på innan bränning. så det gäller att ha koll på vad man gör om man satsar på tvåfärgade saker.


när glasyren är torr och dammig torkar man ren botten med en fuktig svamp. annars bränns den fast i plattan i ugnen och bli förstörd. nu gäller det bara att ha tålamod. vi får inte hämta dom färdigbrända sakerna förrän den 22 december!


Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...