torsdag 6 november 2014

att leva med sparvpapegoja

att leva med en sparvpapegoja påverkar ditt liv mer än du tror – 30 små gram kommer att förändra hela din tillvaro och omkullvälta alla försök till sköna hem-inredning.

din spisfläkt kommer ständigt vara full av smulor från power treats och papegojpellets hur mycket du än torkar, eftersom det är där frukosten förväntas serveras varje morgon.


den dagliga portionen av frukt, bär och grönsaker erbjuds dock förslagsvis i buren på grund av kladdrisken, även små papegojor äter med hela ansiktet. beräkna en ungefärlig skvättradie på ca en 1 meter för fåglar i den storleken. förbered med handdukar och lakan som skyddar vita väggar och ljusa trägolv innan du serverar fläckframkallande godsaker såsom jordgubbar, tomat, hallon och blåbär.


envisas du med att bo i ett modernt funkishem med mycket glasräcken, kommer dessa garanterat bli ett uppskattat tillhåll för fågelmeditation och skönhetsvård. kombinerar du dessutom denna inredningsdetalj med en dubbel takhöjd, kan du med statistisk säkerhet räkna ut att majoriteten av alla bajspluttar kommer att hamna på den svåråtkomliga utsidan av räcket.

om du inte uppskattar den ständiga åsynen av de långa vita ränder som bildas när fågelbajs rinner ner för en glasruta, kan det därför vara en smart idé att även täcka glasräcket med handdukar. räkna därför inte med att spontant kunna bjuda in oväntade gäster på te (om du vill kunna uppvisa ett någorlunda presentabelt hem inför vänner och bekanta), utan att först ha rusat runt ett varv och stuvat undan bajshanddukarna i garderoben.


dina soffor, mattor och kläder kommer ständigt vara fyllda av små, små bajspluttar hur många handdukar du än lägger ut. relationen mellan hur mycket som ryms i en fågelmage stor som en lillfingernagel, står inte i någon som helst rimlig proportion till hur mycket som faktiskt kommer ut bakvägen. 


en ständigt återkommande inredningsdetalj i ditt hem kommer därför att vara toalettrullar, och det inte bara inne på toaletten. förslagsvis gör sig en rulle bra på soffbordet tillsammans med fjärkontrollen. på soffbordet hittar du troligtvis också högar av använda små papperstussar som väntar på transport till soporna alternativt toaletten, efter gårdagens kvällsmys framför tv:n.


räkna med uppenbara problem att hänga med i handlingen av diverse tv-serier och filmer. du kommer att tillbringa mesta tiden med näsan nerstucken bland duniga nackfjädrar eftersom din sparvis kommer att kräva gos, gos och mer gos. råkar du obetänksamt höja huvudet och förlora uppmärksamheten framåt för ett ögonblick, kommer du strax att få känna ett lätt näbbkrafsande på nästippen återföljt av ett uppfodrande litet pip. kom ihåg, en sparvpapegojas gosbehov går alltid först!


du kommer med tiden att bli vig och få starka armmuskler av att sitta i de mest omöjliga ställningar i tv-soffan, allt för att behaga din lilla papegoja som vill ha bästa utsiktsplatsen. när man inte gosar är det bästa att sitta på handleden, fast med handen i ansiktshöjd eller uppe på knäet. varning utfärdas för mjölksyra och kramp i axeln.


tv-mys har också en tendens att generera mängder med obehagliga smulor i soffan. förutom regelbundna smakprov på husses och mattes bullar, baguetter och knäckebröd, förväntas ofta egna godsaker serveras i form av sockerärtor och power treats. efter ihärdigt glufsande kan soffan och golvet nedanför ofta uppvisa en vag känsla av sandstrand. att ha dammsugaren enkelt till hands kan därför vara en bra idé. men även om det är precis nydammsuget där hemma kommer det alltid att gå att hitta fjädrar och dun på mattor och golv. 


ernst kirchsteiger blir din nya heminredningsguru då du troligtvis kommer att släpa in stora grenar (eller till och med halva träd!) för att inreda och ordna med lämpliga sittplatser till din goja runt om i huset. datahörnan är en obligatorisk plats där flocken ofta är samlad under en längre stund.


men räkna med att din musmatta aldrig mer kommer att bli sig lik. räkna inte heller med att obemärkt kunna riva itu papper från tex banken eller skatteverket innan dom hamnar i soporna. ljudet är av outgrundlig anledning otroligt provocerande och kommer att få det lilla fågellarmet att omedelbart gå igång med en ljudstyrka värdig ett reaflygplan. det krävs rejäla hörselskydd!


men i gengäld kommer du alltid att ha ett troget sällskap när du sitter vid datorn, lagar mat, ser på tv eller går på toaletten – en liten bedårande dunboll som vill busa, gosa, sitta nära och sova på din axel. du får lyckan att dela ditt liv med världens sötaste lilla gryn som ständigt får dig att le vid blotta anblicken. och säg det hjärta som inte smälter fullkomligt av en liten blå fluffboll som kommer springande upp längs armen, trycker sig mot din kind och böjer ner huvudet för att bli gosad i nacken. lilla zima, världens sötaste lilla sparvpapegoja, tack för att du finns och gör våra liv underbara varje dag!

1 kommentar:

Anonym sa...

Det var roligt skrivet!
Haha!
Karin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...