måndag 20 oktober 2014

resultatet från keramikkursen

äntligen fick jag åka iväg och hämta mina färdigbrända saker från drejkursen! orkade inte vänta till onsdag då jag ska dit på fortsättningskurs. *otålig* det mesta blev bra förutom två saker där glasyren misslyckades. en torkade jag rent på momangen och ska glasera om på nästa kurs, den andra var mer av en förvåning då glasyren tagit helt ojämnt och inte alls täckte på halva skålen. nåja nu gör det inte så mycket då det är ett trollknyte från början. så den får åka med till tippen nästa gång. den limegröna glasyren blev också mycket mer smutsig i färgen än jag hade trott. men nu vet jag åtminstone vilka glasyrer jag gillar och inte gillar till nästa gång. ser så fram emot att få börja igen på onsdag!

gröna gruppen:


liten tallrik/assiett med spiralform i botten. kan man servera smörbollar på kanske?


vanlig slät tallrik/assiett,


misslyckat trollknyte som var det allra sista jag gjorde på kursen (så slutade tyvärr inte med flaggan i topp). blev dessutom lite ojämn i glasyren. :/


blåa gruppen:


liten skål med vågig kant. ett av mina första alster på kursen. blev faktiskt bättre än jag trodde i slutänden.


liten miniskål perfekt att lägga sina örhängen och ringar i på nattduksbordet. eller kanske sina mjölktänder. ;)


låg och bullig en-blomma-vas. jag gillar formen, så ska göra ett nytt försök på nästa kurs. dock med lite högre hals.


rosa gruppen:


tekopp med matchande fat/assiett. blev inte riktigt rätt form på koppen så där får jag jobba vidare.


liten sockerskål. men här måste jag ha blandat ihop glasyrerna för jag skulle haft en vit nederdel utan några prickar i.


prickiga gruppen:


liten bytta med lock. den första jag provade på att göra. locket sjönk dock in när jag skulle försöka göra en spiralform på det. där av den något märkliga häxhatts-formen.


typisk liten sockerskål för bitsocker. blev nöjd med den lilla knoppen på locket.


socker- eller marmeladskål med uttag för skedskaft. min personliga favorit!


misslyckad glasering 1: den här glaserar jag om på nästa kurs. även om formen inte är så värst spännande så var det mitt allra första drejförsök. så den har väl lite sentimentalt värde om inte annat. :)


misslyckad glasering 2: den här hamnar tyvärr i soporna. men jag gillar det lilla hjärtat i botten. får kanske bli en ny skål med sånt.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...