söndag 31 augusti 2014

ett blått plåster

att zima är ett husse-plåster är ganska uppenbart. så fort husse är hemma tillbringar hon större delen av tiden sittandes i hans nacke eller på hans axel. själv duger jag nästan bara om husse inte är hemma eller om jag har något ätbart och spännande i handen (tex en godispåse).

liten lässtund med husse i fåtöljen. zima gillar dock bara att läsa seriealbumen med judge dredd. vanliga böcker utan bilder är tråkigt!


en alltför vanlig syn här hemma - zima sover i nacken medan husse spelar dataspel.


men ibland händer det att lillskrutt sitter i sitt lilla klätterträd på vårt skrivbord också (sker oftast när husse är på jobbet och matte är ensam hemma). allra gladast är hon dock så klart då hela flocken är samlad uppe vid datorerna. zima låter dessutom hälsa att det minsann inte bara är pixel och van damme som kan göra en epic split.


nytt på sista tiden är att lilla blå inte vill gå och lägga sig om kvällarna. när klockan närmar sig nio brukar vi försöka få henne att gå in i buren igen och sätta sig på sin sovpinne, men det uppskattas inte alls av damen. precis som ett litet barn förstår hon inte alls det rättvisa i att husse och matte får stänga in sig i biorummet med en massa spännande godis när hon måste gå och sätta sig i buren och sova under lakanet.  istället har hon kommit på att om man totalt blåvägrar att lämna husses axel kan man skjuta upp läggandet (ibland ända till halv elva!).

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...