onsdag 7 maj 2014

tomatslakt

den senaste tiden har vi försökt lära lillskrutt att äta mer frukt och grönsaker. både husse och matte har suttit bredvid buren och mycket tydligt och pedagogiskt tuggat i sig det mesta från butikens frukt & grönt-sortiment. lillskrutt har studerat oss mycket nyfiket men därefter gått sin väg och ätit frön istället. på sin höjd har hon försiktigt, försiktigt smakat lite med yttersta spetsen på tungan och sedan sagt *blä* på småbarns vis.

men härom dagen fick vi plötsligt ett genombrott! zima ägnade morgonen åt en fullständig tomatslakt så hela köksgolvet och buren var täckt med små gula tomatbitar. stoltare föräldrar har sällan skådats! och även gurka har nu blivit godkänd som fågelföda (det finns tydliga tuggmärken om man tittar noga).


efter att matte dessutom lite trugande ätit råkosttallrik bredvid buren två dagar i rad, så tillhör nu både solros- och böngroddar de nya favoriterna. en morgon passerade lillskrutt till och med fröskålen och gick raka vägen till groddarna och började mumsa istället. hurra! men papegojpellets dom ratas stoiskt fortfarande. helt klart är dock att zima nu är mycket mer öppen för nya saker och mer nyfiken på vad husse och matte hittar på, än tidigare när pixel också var med i bilden. då skulle ingen av dom kommit på tanken att smaka på något annat än majs, sockerärtor och ampellilja. utom möjligen mattes orchidéer... 

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...