måndag 21 oktober 2013

uppgradering

ungefär så här har vår datahörna sett ut dom senaste åren - ett gigantiskt björkfärgat EFFEKTIV-bord med dubbla hörnsektioner, kombinerat med vita skåp från BESTÅ-serien. belamrat med massor med tekniska prylar och en härva av sladdar. funktionellt men kanske inte så snyggt. själv är jag inte speciellt förtjust i träfärgade möbler. jag föredrar egentligen vita eller svarta. men sen ett bra tag tillbaka har maken och jag diskuterat möjligheten att byta ut den gamla trotjänaren mot två separata skrivbord och möblera lite annorlunda.


sagt och gjort, i lördags när både maken och jag led av ont i ryggen (efter dammsugning och däckbyte), tyckte vi att tillfället var kommet och vi tutade iväg till ikea och inhandlade två stycken rektangulära GALANT-skrivbord i frostat glas. glasskivorna var som vanligt väldigt mycket tyngre än man kunde uppskatta och det blev ett par svettiga och nervösa ögonblick innan vi fått in dom i bilen.

på söndagen (efter ytterligare ett däckbyte) utmanade vi våra fortfarande värkande ryggar med att bära upp glasskivorna till övervåningen och när det gått bra (eller i alla fall inte slutat med akut ryggskott) beslöt vi oss för att köra på. först var vi ju tvungna att plocka bort allt som stod på det gamla bordet och demontera eländet, vilket tog sina modiga två timmar. därefter monterades dom två nya skrivborden utan några större missöden. sedan återstod "bara" att ställa allt på plats och koppla in all utrustning igen. men klockan sju på kvällen, efter närmare sex timmars hårt slit, såg det äntligen ut så här! nu med betydligt snyggare skrivbord och förhoppningsvis bättre möblering. återstår bara att se hur mycket fönstret stör, men med tidigare placering fick jag in alla reflexerna direkt i skärmen. och nu kan jag ju dessutom titta på utsikten när inspirationen tryter. :)


ordning och reda med skrivare och arbetsyta på motsatta väggen. hoppas bara den håller sig så här och inte förvandlas till ett pappersträsk efter ett tag...


Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...