fredag 27 september 2013

liten dammsugarskola del 1

om du har centraldammsugare hemma, följer här en bra grundläggande regel vid dammsugning:

* strumpludd - ok
* hela strumpor - nej nej nej


om du ändå envisas med att prova (man ska inte lita på andras goda råd, man ska testa allting själv) så kommer du inom loppet av någon sekund att höra hur ljudet från dammsugaren ändrar frekvens och låter lite annorlunda. det betyder att strumpan nu har färdats med nära nog ljusets hastighet och har fastnat i röret någonstans inne i väggen. tro inte att strumpan nöjer sig med att fastna i den 10 meter långa dammsugarslangen på vägen fram. särskilt inte om du provar med en supermjuk myssocka i plysch. du kommer att bli förvånad över hur fort en strumpa kan färdas inuti en smal liten slang, fast du bryter strömmen fortare än kvickt.

använd sedan en väldigt lång metallvajer eller liknande (kan i tursamma fall stå att finna ute i garaget) för att dubbelkolla att strumpan verkligen, verkligen inte sitter kvar i slangen. tag därefter ett djupt andetag och ring dammsugardoktorn. och när dammsugardoktorn visar sig vara väldigt upptagen med hus&hem-mässan och inte kan komma förrän en och en halv vecka senare, drabbas inte av panik utan glädjs istället åt att du har en fullgod legitim ursäkt till varför det är lite dammigt hemma!

när du nu har en dyr, men ändock fungerande lösning på problemet, kan din hjärna förmodligen återigen tänka klart. utnyttja din kreativa hjärnhalva till att ringa grannen och be att få låna en vanlig portabel dammsugare för att försöka suga tillbaka strumpan ut ur väggen på egen hand. ställ in sugstyrkan på max och hoppas på tur.


om det inte funkar första gången, prova igen. envishet är varje problemlösares sista halmstrå. för precis när du är på väg att ge upp, borde du kunna se strumpan sitta fast en bit in i röret i väggen. motvilligt kan den nu låta sig lirkas fram och ut i ljuset igen. men för att inte den rymningsbenägna rebell-strumpan ska berätta om sin nära-döden-upplevelse för de andra strumporna i lådan (och leda in dom på dumheter), rekomenderas isoleringscell i tvättstugan och ett par varv i tvättmaskinen först. det borde lära den att veta hut.


ps. glöm nu inte att ringa och avboka dammsugardoktorn!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...