onsdag 24 april 2013

skatteåterbäring hej då

alla vet ju att det inte är bra att spara skatteåterbäringen för länge på kontot. det kan börja mögla och bli väldigt otrevligt på alla sätt och vis. själv vet jag precis vad jag ska göra för pengarna. på chilli hittade jag dessa fina pokaler/urnor samt champagnekylare i blank aluminium. nu tänkte jag inte ha just champagne i skålen, men kanske en vacker blomsteruppsättning eller frukt istället.


och inne på mio fanns dessa maffiga ljusstakar att matcha det hela med. lika bra att slå till medan det finns att få tag på, för väntar man för länge kan det gå som med théburkarna. (maken rensade nyligen ut vår voluminösa thélåda och vi kom fram till att byta ut den saliga blandningen burkar till enhetliga silverfärgade med praktisk griffelruta. sådana burkar fanns förr om åren att köpa på granit, men inte nu längre. dock lät vi oss inte nedslås av detta. istället införskaffades förhoppningsfullt ett ark självhäftande griffelpapper, med intentionen att enkla silverfärgade plåtburkar inte kunde vara svåra att hitta. men sen tog det stopp, för några vanliga, hederliga, omönstrade plåtburkar stod inte att finna trots att vi finkammade hela internet tre gånger på raken. den bästa kandidaten hade ett böjt/fasat lock vilket inte är så snyggt där man vill ha griffelrutan. annars är burkarna antingen för små, för stora, för dyra eller för blommiga. eller så har dom någon fånig knopp på locket precis där vi vill klistra griffeletiketten. men dom på granit hade varit alldeles alldeles underbara! *grämer sig*) 


chilli hade en golvvariant i samma stil. dom säger man ju inte heller nej till faktiskt.


eller den här fina stormlyktan. hur många ljusstakar/ljuslyktor kan man motivera att ha hemma tycker ni? fast vi bor ju ändå i ett land som har mer eller mindre totalt mörker halva året...


inne på chilli hade dom dessutom en fantastiskt söt liten byrå med hortensia på. inget som passar ihop med vårt övriga möblemang direkt, men om man hade haft ett litet gästhus kunde den fått stå där inne. tillsammans med en vit säng med snidad huvudgavel och söta små sänglampor till. :)

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...