onsdag 24 april 2013

rådjurssäkert?

äntligen har jag hittat något som är både snyggt och praktiskt till pallkragarna! har inte riktigt gillat de andra modellerna i kanalplast och omålat trä. förutom att vara gräsligt fula har dom dessutom känts lite låga (grönsakerna slår snabbt i taket), samt ett helt lock är mycket mer opraktiskt. den här modellen däremot känns bättre på alla vis. då är 100 kronor mer en spottstyver i sammanhanget. 


min andra plan har varit att bygga något liknande själv fast av vitmålade trälister och hönsnät. men då utan öppningsbart lock (man får lyfta av hela konstruktionen varje gång man vill skörda eller rensa). det blir säkert "nästan" lika dyrt att bygga själv, samt mer bökigt och opraktiskt i slutänden. tror det blir en sväng till bauhaus för att köpa en eller två för att skydda dom allra mest begärliga plantorna (något ska ju skatteåterbäringen gå till). då kanske jag vågar ge mig på att odla mangold och rödbetor igen?

2 kommentarer:

Camilla sa...

Hej!
Googlade på växthus till pallkrage och fick se din bild =)
Vart hittade du ditt "växthus"? Hur högt är det? Vill ha ett som är både bra och fint =)
Lycka till med odlingen.

Med vänlig hälsning. Camilla Lindman

voxgirl sa...

hej camilla!

växthuset till pallkragar hittade jag på bauhaus förra året. kanske finns dom kvar i sortimentet även i år? jag har faktiskt inte tittat efter. jag håller med om att den är bland dom snyggare jag sett. gillar också den vitmålade påbyggbara varianten från www.himnagarden.se, den är verkligen superfin! men båda modellerna känns lite för dyra för mig då jag har 9 pallkragar att skydda. istället byggde jag en egen variant av hönsnät då jag inte behöver någon växthuseffekt utan bara vill hålla rådjuren ute (se inlägg från 24 juni 2014).

lycka till med letandet och hoppas det blir fint i din trädgård!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...