måndag 22 april 2013

efterlängtade vårtecken

 var nyligen bortrest till göteborg en vecka. när jag lämnade stockholm var det kallt och blåsigt med kraftiga regnbyar. på norrsidan låg snön fortfarande heltäckande och en och annan ishög flankerade trotsigt uppfarten. när jag återvände hade våren hunnit före mig upp. solen sken och i rabatten trängdes minst hundra trånande krokusar. julrosorna hade kastat av sig vintertäcket och 'jacob' visade sina första blyga blommor.

i backen ner mot grannen poserade snödropparna villigt, precis som förra året. och på uppfarten hade vi två uppstickande ensamvargar mellan stenplattorna - en pensé och en tussilgao! åh, vad det var härligt att återvända hem och mötas av ett sådant välkomnande! grillen rengjordes raskt (härligt ingrodd från förra säsongsavslutningen) och utemöblerna bars på parad fram ur garagets mörka skrymslen. årets första grillmiddag smakade ljuvligt (även om det var för kallt för att inmundiga den utomhus)!


nu har den ensamma lilla pensén utanför garaget fått sällskap av en hel bunt från plantagen. hoppas dom skall trivas tillsammans. :)


Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...