söndag 3 juli 2011

it's all fun and games...

...until someone loses a toe.

igår kväll var det stor grillfest med alla grannarna på gatan. vädret var på vår sida och både skyfall och åska lyste med sin frånvaro. alla barnen hade blivit utfodrade med varmkorv och hamburgare och det var äntligen dom vuxnas tur att få slänga lite lax och fläskfilé på grillarna. maken gick ner för att hämta spett och potatissallad bara för att mötas av ett blodbad. småskruttarna hade bråkat igen och lilla grön blödde ymnigt från ena foten. katastrof! tack och lov lyckades vi faktiskt hitta en lokal veterinär som hade öppet ytterligare en halvtimme, lördagkvällen till trots. det var bara att stoppa in lilla grön i lådan och förklara för grannarna varför dom skulle bli tvungna att grilla utan oss.

väl hos veterinären såg det illa ut. pixel hade fått ena tån avbiten och blödningen verkade inte gå att stoppa. hon blev allt mer stilla där i veterinärens hand och både maken och jag tänkte att nu dör hon... så små fåglar kan ju dö både av chocken och av blodbristen. :( efter konsultation med bagarmossen per telefon insåg vi att hon nog inte skulle överleva resan dit så vår veterinär kämpade på. efter mer än en halvtimme lyckades hon faktiskt få stopp på blodet. för att pixel inte skulle riva upp såret igen i transportburen hem, stoppades hon ner i en liten "strumpa" och fick åka bil sittandes i min famn, vilket hon fann sig i utan större protester.


väl hemma lyckades vi få i henne en droppe vatten med pipetten men så mycket mer resulterade inte våra åthävor i och efter ett tag hade pixel fått nog av strumpan. då var det bara att rensa buren från allt vasst (blev bara mjuka repgungor och liknande kvar) och släppa in henne där istället. där kvicknade hon till förvånansvärt snabbt och både åt och putsade sig. zima var självklart förvisad till den vänstra buren och lär så förbli. för nu är det nog dags att sära på dom två för gott innan pixel stryker med nästa gång. vi får leta efter en ensam liten fågel till salu till pixel (de flesta säljs ju som par) och se om vi kan omplacera kaxiga lilla blå. väldigt sorgligt. :(

ps. pixel hälsar och tackar för krya-på-dig-kortet!

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej Pixel!

Hur mår du nu på kvällen? Matte sa förut att du mådde bättre. Det var skönt att höra. Nu ska jag sova men först ska mamma och jag läsa en spännande bok.

Kram från din granne J, 6 år.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...