måndag 19 april 2010

fripassagerare och överraskningar

har hittat en del fripassagerare i mina rabatter på sistone. i rabatten utanför köksfönstret har tex en familj med scilla helt olovligt flyttat in bland tulpanerna (men där får dom gärna bo).


och nere i rabatten vid trappan (som än så länge är ett kommande projekt för sommaren) hittade jag tre, av mig icke planterade, blad mitt bland all murgröna. tydligen gillade dom att jag vräkte ogräset som bott i rabatten tidigare.


en annan ny (månne tillfällig?) hyresgäst i samma rabatt är den här filuren. någon som vet om det är ogräs eller något man bör lämna kvar?


i övrigt kommer tulpanerna i stora rabatten tillbaka även i år, trots brist på gödsel och annan omvårdnad.


och aklejorna börjar visa livstecken nere vid gräsmattan.


en annan rolig sak är att min födelsedagsorchidé har fått tillökning! tvillingar närmare bestämt. har aldrig hänt mig förut att jag fått nya små bladrosetter som växer ut (kanske kan bero på att jag brukar vara snabb att klippa av överblommade stänglar). så snart kan jag ha ytterligare två krukor med underbara storblommiga vita orchidéer där hemma. månne adopterar jag i slutänden bort en av "bebisarna" till svägerskan som jag ju fick orchidén av ursprungligen... :)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Grannarna i området och i hela norra kommunen har samlats flera gånger för att prata om det här med bristen på gödsling i vissa rabatter hos vissa. Det är ett bekymmer och vi vet ingen råd...

voxgirl sa...

men guuud så pinsamt! vilken tur att det inte är mina rabatter åtminstone! ogräset växer ju redan så bra hos mig att jag inte vet hur det skulle kunna sluta om jag började gödsla eländet också...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...