måndag 19 oktober 2009

domestic violence

när maken skulle natta skruttarna på lördagkvällen såg han till sin förskräckelse att lilla grön var helt blodig om både fjädrar, näbb och högra benet. blodig var även buren, sittpinnarna, köksgolvet, vardagsrumsgolvet samt väggen. det var bara att med bultande hjärta stoppa in lilla pixel i transportlådan och åka akut till bagarmossens djurklinik mitt i natten.

som tur var hade pixels ben inte gått av som vi befarade utan det var två klor som skadats i bråket med syrran. därav allt blod som skvätt. veterinären tyckte inte det behövdes någon behandling så vi slapp betala jouravgiften på 2700 kronor. däremot sa hon att när fåglar väl börjat bråka så här brukade det bara eskalera och hon rekommenderade oss att sära på dom framöver.

väl hemma igen halv två på natten fick således den blåa bråkstaken fångas in och förpassas till transportburen under natten, medan sjuklingen fick sova i lugn och ro i buren.


nästa dag jagade vi fram en ny snarlik bur på blocket som vi sedan installerade lilla blå i. hon förstod inte mycket av allt tumult men var glad att slippa sitta instängd i skamvrån längre. så nu återstår att besluta hur vi ska göra. en tanke är att sälja zima och hitta en ny, lugnare rumskompis till pixel. för att ha fyra fåglar (dom behöver ju ha varsin kompis) som skall vara ute i olika omgångar känns lite för mycket att manövrera.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...