torsdag 20 augusti 2009

murprojektet: smygrelease

tada! äntligen är vi i stort sett klara med vårt murprojekt och det är dags att visa upp resultatet. i går kväll lade maken och jag de sista gångplattrna på plats och den sista batchen med trampnarv och backtimjan åkte ner i jorden. tyvärr fattas det ca 15 plantor till dom sista två kvadratmetrarna, och rabatten är ju knappt halvfull än. men ni förstår konceptet och kan nog föreställa er slutresultatet åtminstone.

det första man ser när man kikar runt husknuten är en av våra två nya husdjur - japp, det blev ett par marmorkaniner som jag bloggade om tidigare i somras. de gjorde sig så fint ihop med marmorplattor och grus att jag bara var tvungen!


dom skall få vara lyckliga friskuttande utekaniner och mumsa timjan hela dagarna. kanske busar dom med den lokala haren också när han kommer och hälsar på emellanåt.


så här ser det ut utanför köksfönstret numera - en stenlagd vit gång och marktäckande (så småningom) backtimjan. muren är vi lite stolta över eftersom vi ju faktiskt lyckades få till den alldeles själva.


i rabatten står än så länge stäppsalvia 'caradonna' och 'rosakönig', lammöron, njurvinda, rosa vädd, och någon liten malva av nåt slag (de visste inte exakt på plantskolan). silverpäronet skymtar precis i högermarginalen. men det är gott om plats att fylla på med mer växter. förhoppningsvis blir det en massiv beställning från hortogreen så vi slipper pendla till diverse plantskolor hela hösten.


nu är det slutligen dags att visa dom obligatoriska före- och efter-bilderna. så här såg det ut när vi flyttade in.


visst blev det en enorm skillnad! sen ska vi rensa klart gräset uppe på kullen också och försöka oss på att bygga den japanska vattendammen där (men det hinner vi nog inte före första snön). till våren skall vi ge oss på andra sidan av huset också - där ska bli likadan marmorgång med backtimjan. vi har redan bunkrat gångstenarna. de ligger och väntar i carporten. :)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det blev verkligen jättesnyggt! Jag bugar inför Er uthållighet, designkänsla och djärvhet. Jag hade aldrig kunnat göra/våga bugga muren själv och jag hade varit för feg att välja vita marmorplattor. Men vad det blev vackert och spännande, och det passar Ert moderna hus, och ännu vackrare kommer det att bli för varje år. Sätt nu massor av lökar (höstkrokus, höstanemoner, vårkrokusar och all sort sårlök så får Ni ju en rabatt att njuta av från köksfönstret nästan hela året!

Hälsningar från Er beundrande granne åt norr.

voxgirl sa...

lydig som jag är har både höst- och vårkrokus, samt anemoner införskaffats idag! (se senaste inlägget) därtill två olika sorters allium. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...