söndag 7 juni 2009

som i kina och berlin

idag har maken och jag slitit med vår egen version av "berömda murar - 5 poäng". förra veckan murade vi fast grundlagret mot berggrunden, så den här gången var det dags att börja mura på riktigt. fyra säckar lecakulor hälldes ut för dränering och armeringsstål lades på plats.


sedan placerade vi ut ett plastnät för att förhindra att muren förskjuts i sidled av trycket från jordmassorna som skall ligga bakom (eftersom berget sluttar en del).


maken blandar "cementbruk a" och "murbruk m 2,5". om man tänker bort solglasögonen och den knallrosa overallen ser han nästan ut att platsa i greys anathomy. :)


och så här blev dagens resultat - de mesta av stenarna på plats och muren har nått sin fulla höjd (utom längst ut i kanterna där det krävs lite extra pill.


bakom muren är det gott om plats för plantering och rabatt. ser fram emot när jag får åka till handelsträdgården och fylla bilen med plantor!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Oj, vad stiligt. Ni är jätteduktiga som klara detta själva, jag förstår att Ni är hjältar, inte bara i World of Warcraft (fast där skulle nog muren byggas med trolleri). Jag oroas nu av min kommande avundsjuka, det kommer att kunna bli alla tiders symfoni-rabatt!

M v h
Väktaren i norr

voxgirl sa...

seså. inte vara avundsjuk! jag lovar att ni alla får vara med och mata guldfiskarna varje lördag klockan tre (om det flyttar in några i dammen). ;)

annars får ni trösta er med att bli inbjudna till den beryktade "mur-festen" som kommer att gå av stapeln när allt är färdigbyggt (åtminstone mur och rabatt på plats). :)

Anonym sa...

Oj, kul, tack, då kommer vi gärna, fast vi är lite blyga. Men vi bor i Tivedstorp och vet inte riktigt var kalaset är? Det ser ut som om huset är i Skåne, vid Sundet?

M v h
Väktaren i norr

voxgirl sa...

det är lätt att hitta! åk bara söderut, sväng andra höger efter brevlådan. kör över en stor vändplan och följ grusvägen rakt fram tills vägen tar slut. leta efter en stor grill. kan ni skymta vattnet har ni kommit rätt. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...