lördag 11 april 2009

vårbestyr

långfredagen bjöd på strålande sol och försommarvärme. maken och jag ägnade förmiddagen åt vårbestyr såsom att byta till sommardäck och att sopa rent uppfarten från grus. vi var dom sista på gatan att ta itu med eländet, men också dom som hade fått den markant största utdelningen av snöplogen.

nysopat och klart.


ett par hinkar fulla samt tre svarta sopsäckar blev utdelningen. som tur är får vi dumpa det som "fyllnadsmassor" borta hos grannen som håller på och bygger mur.


på begärnan från trogen bloggläsare: bild på grannens krokus.


efter att ha beskådat grannens rabatter fulla med prunkande vårlök, var jag tvungen att lyfta på vintertäcket och se hur det låg till med mina egna. och se där! barnkrubban är full utav potentiella tulpaner (om inte rådjuren och haren är för idoga i år), fast jag inte gödslade vare sig när jag satte lökarna eller under hela förra säsongen. jag tror på en hård uppfostran snarare än på curling. man ska inte klema bort växterna, då blir dom bara ömtåliga. ;)


sen bar det av ut till svärmor för att fira påsk.


de överdådiga skogsbackarna fullkomligt lyste i svenska flaggans färger; gult utav tussilagos...


...och blått utav blåsippor.


där beskådades det och lektes självklart med alla djuren. tack och lov för allergitabletter! den enda som snorade var maken som hade näsan full med pollen.


sen fick vi objudna gäster också. ett par nyfikna och djärva änder vågade sig till och med hela vägen upp till flaggstången vid stugan för att spionera på oss, innan dom för säkerhets skull tog till flykten igen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilka vårbilder! Tussilagon, blåsippan och krokusen! Den glada katten, är den Er?

Hälsningar från Snusmumriken

Anonym sa...

Tack för vårliga känslan och blomaterfotona, man kan aldrig se för många! Ojdå, ska växterna härdas? Jag tror nog mer på curling...

M v h Klöver Knekt

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...